برنامه‌نویسی را با این ۱۳ سایت، مجانی یاد بگیرید

۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

تا هم‌این چند سال پیش یاد گرفتن برنامه‌نویسی از شاق‌ترین کارها حساب می‌شد و کلی کلاس و موسسه با تمرکز بر این موضوع گردش مالی بالایی داشتند. همه به هرکس که کمی برنامه‌نویسی می‌دانست به چشم متخصص نگاه می‌کردند. ولی امروز برنامه‌نویسی نه یک چیز خاص و اضافه-برنامه، که یک ضرورت است؛ حالا خیلی‌ها در سطوح مختلف به‌اصطلاح کد می‌زنند. اما اگر تا امروز به فکر یادگیری برنامه‌نویسی نبوده‌اید و نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید خیال‌تان راحت که حتی لازم نیست برای ثبت نام در کلاس هزینه‌ای بپردازید. فقط کافی است برنامه‌های روزانه‌ی خود را کمی جابه‌جا کرده کمی وقت آزاد درست کنید؛ بعد به ادامه‌ی مطلب بروید تا با ۱۲ وب‌سایتی که انواع زبان‌های برنامه‌نویسی را به رایگان آموزش می‌دهند آشنا شوید.

 

۱- CodeAcademy

یکی از محبوب‌ترین جاهایی که آموزش رایگان برنامه‌نویسی می‌دهد سایت CodeAcademy است. در واقع بیش از ۲۴ میلیون نفر هم‌این الان که دارید این متن را می‌خوانید در این وب‌سایت مشغول یادگیری هستند. در کدآکادمی می‌توانید یکی از زبان‌های HTML، CSS، JavaScript، jQuery، PHP، Python و Ruby را انتخاب کنید و یک راست سر کلاس حاضر شوید.

۲- Coursera

کورسرا از سال ۲۰۱۲ که تاسیس شد به سرعت به یک شرکت انتفاعی-آموزشی-فن‌آوری بدل شد و حالا بیش‌تر از ۱۰۰۰ دوره از بیش از ۱۱۹ موسسه‌ی آموزشی دنیا را در خود جای داده. این امکان وجود دارد که با پرداخت پول، چندین دوره مشخص و مربوط به یک زمینه‌ی خاص را انتخاب کرده و در پایان مدرک دریافت کنید. اما اگر هدف‌تان صرفا یادگیری است نیازی به پول خرج کردن نیست؛ در کورسرا کلی دوره‌ی رایگان برنامه‌نویسی وجود دارد که توسط اساتید مطرح دانشگاه‌های طراز اول جهان مثل استنفورد، تورنتو، واشنگتن و غیره ارائه شده‌اند.

۳- edX

اِدکس یکی دیگر از وب‌سایت‌های پیش‌تاز در زمینه‌ی آموزش آنلاین است که با هدف یادگیری رایگان و همگانی به صورت باز متن اداره می‌شود. این سایت توسط دو دانشگاه مشهور هاروارد و ام‌آی‌تی راه‌اندازی شده و همیشه آخرین یافته‌ها، فن‌آوری‌ها و نظریه‌ها را به کاربران خود عرضه می‌کند. اگر یادگیری را با دوره‌ی «مقدمه‌ای بر علوم رایانه» از دانشگاه هاروارد شروع کنید مطمئنا نتیجه خوبی خواهید گرفت.

۴- Udemy

یودمی در سال ۲۰۱۰ با شعار آموزش مهارت‌های شغلی شروع به کار کرد. در این سایت هم دوره‌های پولی وجود دارد هم دوره‌های برنامه‌نویسی رایگان که از طریق ویدیوهای آموزشی به دانش‌آموزان ارائه می‌شود. دوره‌های مثل «برنامه‌نویسی برای کارآفرینان» و «مقدمه‌ای بر زبان برنامه‌نویسی پایتون» خیلی مفید هستند.

۵- aGupieWare

این یک توسعه‌دهنده‌ی مستقل اپلیکیشن است که برنامه‌های علوم کامپیوتر را از دانشگاه‌ها و موسسه‌های معتبر آمریکا مثل استنفورد، ام‌آی‌تی، ملون، برکلی و کلمبیا جمع کرده. بعد بر اساس این دوره‌های رایگان یک برنامه‌ی تحصیلی تدوین کرده و در نهایت آن‌ها را در ۱۵ دوره ارائه نموده است: سه دوره مقدماتی، هفت دوره‌ی اصلی و پنج دوره‌ی اختیاری. aGupieWare مدرک خاصی ارائه نمی‌کند ولی واقعا برای شروع یکی از به‌ترین آموزش‌ها را پیش پایتان می‌گذارد.

۶- GitHub

نقش کتاب مرجع شما را در طول دوران یادگیری و بعد از آن را ایفا می‌کند. در گیت‌هاب می‌توانید بیش از ۵۰۰ کتاب رایگان برنامه‌نویسی پیدا کنید و در مورد بیش از ۸۰ زبان برنامه‌نویسی مختلف چیز یاد بگیرید؛ خوبی گیت‌هاب این است که مشارکت‌کنندگان آن به طور متناوب مطالب را به روز می‌کنند.

۷- MIT Open Courseware یا به اختصار MITOC

اگر احساس می‌کنید سطح‌تان از مقدماتی بالاتر رفته و دوره‌های معمولی ساده به نظر می‌رسند وقت آن است کمی اساسی‌تر به مقوله‌ی برنامه‌نویسی نگاه کنید، از نظریه‌های کدها و روی‌کردهای آن‌ها مطلع شوید و ببینید آن پشت چه اتفاقاتی می‌افتد. MITOC دوره‌هایی مثل علوم کامپیوتر، برنامه‌نویسی جاوا و برنامه‌نویسی سی ارائه می‌کند که می‌توانند اشتیاق شما به دانش بیش‌تر را ارضا کنند. هم‌چنین یک مرجع خوب از مطالب مفید هم هست که می‌تواند واقعا مفید باشد.

۸- Hack.pledge()

این یکی در واقع یک انجمن توسعه‌دهندگان است که افراد صاحب‌نامی مثل برام کوهن خالق بیت‌تورنت در آن حضور دارند. در این انجمن می‌توانید آموخته‌های خود را زیر نظر این توسعه‌دهندگان بزرگ چکش‌کاری کنید و سطح‌تان را بالاتر ببرید.

۹- Code Avengers

مرکز کد اونجرز در نیوزلند است و آموزش برنامه‌نویسی را از طریق شاد و مفرح کردن آن دنبال می‌کند. در این سایت زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف را در قالب بازی‌ها و سرگرمی‌های گوناگون یاد می‌گیرید. تمام کردن هر دوره فقط دوازده ساعت طول می‌کشد؛ دوره‌ها به جز انگلیسی به چند زبان دیگر هم قابل دست‌رسی هستند.

۱۰- Khan Academy

خان آکادمی توسط معلمی به نام سلمان خان که اصلیتی پاکستانی دارد در سال ۲۰۰۶ راه افتاد و حالا موسسه‌ای بزرگ و به‌نام است که دوره‌هایی به زبان‌های مختلف دنیا دارد و در مدارس بسیاری به طور رسمی از آن استفاده می‌شود. آموزش‌های ویدیویی خان آکادمی پله-پله است و به مرور از کارهای ساده تا برنامه‌نویسی چیزهای پیچیده پیش می‌رود. آموزش زبان‌های زیادی مثل جاواسکریپت و اچ‌تی‌ام‌ال در این سایت محبوبیت زیادی دارد.

۱۱- Free Code Camp

در این وب‌سایت زبان‌های HTML5، CSS3، JavaScript، Databases، DevTools، Node.js، Angular.js ارائه می‌شوند ولی روی‌کرد آموزشی متفاوتی وجود دارد. این‌جا فرآیند یادگیری با عضو شدن در انجمن‌هایی که هم دانش‌آموزان و هم افراد حرفه‌ای عضویت دارند انجام می‌شود. حتی می‌توانید با هم روی توانایی‌های کدنویسی‌تان کار کنید و با کمک هم مشکلات و کاستی‌ها را کم‌تر کنید. به‌علاوه اگر تمایل داشته باشید می‌توانید در توسعه‌ی نرم‌افزارها، سایت‌ها، اپ‌ها و خلاصه هر چیز مشابه دیگری با نیت خیر و عام‌المنفعه سهیم شوید.

۱۲- Code.org

موسس این سایت هادی پرتوی است که اصلیت ایرانی دارد. هدف آن توسعه و بسط علوم رایانه در بین آحاد مردم به‌ویژه کودکان و نوجوانان است. برنامه‌های آموزی این سایت ساده و کاربردی است. اگر فکر می‌کنید برای شروع به برنامه‌نویسی خیلی مبتدی هستید توصیه می‌کنیم از این سایت غافل نشوید.

۱۳- HTML5 Rocks

این پروژه‌ی گوگل در ۲۰۱۰ در پاسخ به HTML5 اپل راه افتاد. این سایت پر است از آموزش‌ها، منبع‌ها و آخرین به‌روزرسانی‌های HTML5. سایت HTML5 Rocks باز متن است و توسعه‌دهندگان می‌توانند به‌راحتی روی HTML5 کار کنند. توجه داشته باشید که این سایت از باقی سایت‌های آموزش برنامه‌نویسی پیش‌رفته‌تر است و به‌تر است وقتی به سراغ آن می‌روید از سطح مقدماتی بالاتر رفته باشید.

هم‌آن‌طور که دیدید یادگیری برنامه‌نویسی دیگر نیازی به صرف هزینه‌های گزاف برای دوره‌ها و کتاب‌های گران ندارد. توصیه‌ی همه اهالی فن این است که چه می‌خواهید روزی برنامه‌نویس حرفه‌ای بشوید چه نه حتما لااقل یک زبان برنامه‌نویسی را یاد بگیرید تا با یادگیری الگوریتم نگاه‌تان به دنیا و مسائل به سطح بالاتری ارتقا پیدا کند. اگر هم دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار خودتان هستید مطمئن باشید بیش‌تر از بقیه به دانش عمومی برنامه‌نویسی نیاز دارید. پس هرچه زودتر یکی از این سایت‌های آموزش آنلاین را انتخاب کنید و مشغول شوید.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳۱ دیدگاه
  1. Avatar نسرین آگاهی

    سلام ممنون از مقاله ی مفیدتان من این مطلب را مدت ها پیش خواندم البته بنده خودم دنبال یادگیری برنامه نویسی نیستم و به دنبال جای خوب برای تدریس برنامه نویسی به پسرم بودم که ۱۷ سالشه کلی از این دوره ها را تهیه کرد ولی آخرش هیچ بود به تازگی از سایتی به اسم آواسام دوره خریدیم کم کم داره پیشرفت میکنه و میگه پایتون رو نصف یاد گرفتم . به نظرتون پایتون خوبه همینطوری ادامه بده ؟

  2. Avatar حامی ورکس

    بسیار عالی هست، ما هم مطلب مشابه ای در این خصوص در سایتمون گذاشتیم

  3. Avatar مسعود

    سلام وقتتون بخیر، کاش سایت درسمن هم معرفی میکردید زیرا بدون شک یکی از واقعی ترین و بهترین آموزش های برنامه نویسی ارائه میدهند من خیلی تونستم توسط آموزش های برنامه نویسی درسمن رشد کنم و در زندگی پیشرفت کنم. ممنون از مطلب خوبتون

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه