این ویدیو تعداد غیرقابل باور کهکشان‌ها در عالم را نشان می‌دهد

۲۰ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

از میان هزاران تصویری که تلسکوپ فضایی هابل گرفته یکی از آنها تاریخی شده چون نجوم را برای همیشه تغییر داده است. این تصویر هزاران کهکشان را در یک کادر نشان می‌دهد و اولین تصویر از نوع خودش است.

اما اگر این نقطه‌ها بیانگر کل کهکشان‌ها باشند و راه شیری به اندازه ۱۰۰ هزار سال نوری عرض داشته باشد، بنابراین، یک عکس باید چقدر عظیم باشد تا هزاران کهکشان را در خود جا دهد.

بیش از یک دهه پیش، منجمان ناسا یک تصمیم به شدت مورد بحث گرفتند تا تلسکوپ هابل را برای مدتی به هیچ جهتی نگیرند. خوشبختانه، آن شرط‌بندی گران، ثمربخش بود و حالا ما مجموعه بزرگی از تصاویر میدان ژرف در اختیار داریم که کهکشان‌های بسیاری را در یک کادر نشان می‌دهند. همه آنها شبیه به ستاره به نظر می‌رسند.

هر یک از این تصاویر میدان ژرف در طول یک دوره ۱۰ روزه گرفته شده‌اند و بیش از ۱۰۰ ساعت نوردهی داشتند.

چون کهکشان‌ها فاصله خیلی زیادی با ما دارند، میلیاردها سال طول می‌کشد تا نور آنها به ما برسد. بنابراین تصویری که ما از این کهکشان‌ها داریم در واقع وضعیت آنها را در میلیاردها سال پیش نشان می‌دهد.

heic0611b

این عکس خاص، نمایی از تقریبا ۱۰ هزار کهکشان است.

آن‌طور که ناسا توضیح می‌دهد، کوچک‌ترین و قرمزترین کهکشان‌ها در این عکس ممکن است جزو دورترین سیاره‌هایی باشند که برای علم شناخته شده‌اند. دانشمندان معتقدند زمانی که عمر عالم تنها ۸۰۰ میلیون سال بود، این کهکشان‌ها وجود داشتند.

کهکشان‌های بزرگتر، درخشان‌تر و بیضوی‌شکل نزدیک‌ترین کهکشان‌ها به ما هستند و احتمالا حدود یک میلیارد سال پیش به وجود آمدند؛ زمانی که ۱۳ میلیارد سال از سن عالم می‌گذشت.

ناسا می‌گوید «این تصویر در طول ۴۰۰ بار چرخش هابل به دور زمین، به ۸۰۰ بار نوردهی احتیاج داشته است. کل مدت زمان نوردهی ۱۱.۳ روز بود که بین ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۳ و ۱۶ ژانویه ۲۰۰۴ دریافت شده بود.»

وقتی به این تصویر نگاه می‌کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که هر یک از آن کهکشان‌ها می‌تواند مثل راه شیری ما باشد. این یعنی هر یک از آن کهکشان‌ها پتانسیل این را دارد که یک منظومه شمسی درست مثل ما و سیاره‌ای درست شبیه به زمین ما داشته باشد.

احتمالا شما نمی‌دانید که میدان دید این تصویر در مقایسه با کل آسمان شب چقدر کوچک است. میدان دید این تصویر تنها ۴.۶ دقیقه قوسی مربع است (دقیقه قوسی واحد سنجش اندازه‌ی زاویه است). اندازه کل آسمان ۱۴۸۵۱۰۸۰۰ دقیقه قوسی مربع است. این یعنی تصاویر میدان ژرف هابل نها ۰.۰۰۰۰۰۳ درصد کل آسمان شب را تشکیل می‌دهند. این عدد بسیار کوچک است.

منبع: Science Alert

telegram_ad2_1

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۱ دیدگاه
  1. مهدی

    در سوره غافر خداوند میفرماید آفرینش اسمان ها و زمین هرآینه از آفرینش بشر بسیار بزرگتر است ولی بیشتر مردم نمیدانند.
    جالب اینکه خداوند در سوره طلاق میفرماید هدف از آفرینش جهان هستی این هست که خلق بدانند خداوند بر هر کاری تواناست و علمش همه چیز را فراگرفته است
    «ما غرک بربک الکریم »
    ای انسان چه چیز تو را نسبت به پروردگارت مغرور کرده است که در پیشگاهش خضوع نمیکنی
    «و ما قدرو الله حق قدره»
    و خداوند را انطور که شایسته بود نشناختند

  2. امیر

    با حال بود .به سلامتی همه کهکشان های بامرام یک صلواتتتتتتتت خیلییییی بلند بفرس .ایووووووووووول

  3. moji

    واقعا ….. بعد ما میخوایم بریم مریخ داریم میترکیم.

    من دوست داشتم بدونم آخر همش کجاست؟ یعنی آخر هم داره؟

    آدمو هیجان زده میکنه .

  4. مهسا

    واقعا حیرت انگیزه

  5. علی مقیمی

    من یه مستند دیدم گفت کهکشان راه شیری ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد ستاره داره که خورشید ما یکی از اوناست گفت اگه کهکشان ها رو که یکیش کهکشان راه شیری است رو یه دونه شن در نظر بگیرید با کهکشانهای عالم میتونید یک استادیوم رو با این دونه شنها پر کنی

  6. جمال

    واقعا سعی و تلاش انسان هایی را باید ستود که اینگونه در پیشرفت علم کوشا هستند بدون هیچ چشم داشتی ..

  7. صابر

    عظمت خدا…

  8. mahdispd

    خدایااااا
    قدرت الهی

  9. مهدی

    من عاشق علم نجومم، چون به ما می فهماند چقدر در مقابل عظمت و بزرگی دنیا کوچک و حقیر هستیم.

  10. mehdi

    عالی

  11. مصطفی

    واقعا خارق العاده ست. با دیدن این تصاویر میفهمیم چقدر کوچکیم، و اینکه هنوز خیلی از چیزها رو نمیدونیم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه